torsdag den 21. april 2011

Montañita

For lige at opsummere, hvad jeg egentlig har lavet her. Loerdag lagde jeg ud med at ankomme hertil kl. 22, hvilket var naesten to timer senere end forventet. Saa det var lidt kaotisk, men endte godt og jeg tog en taxa alene til Kamala, det sted vi bor. Vi bor i en by ved siden af Montañita, jeg kan bare ikke lige huske, hvad den hedder! Montañita er nok det eneste sted i Sydamerika, hvor man som kvinde kan tage en taxa alene, og jeg foelte mig slet ikke tryg i starten (jeg kommer jo fra Lima!), men har nu vaennet mig til tanken og synes, at det er fantastisk. Men efter at jeg fik sat mine ting af og taget et bad, smuttede vi i byen. Her starter festen jo kl. 24 eller senere. Jeg var hundesulten, jeg havde ikke rigtig spist, pga. koeresyge og toemmermaend fra torsdag aften i sidste uge. Daarlig kombi, men jeg var overraskende frisk og kylede en Burrito i munden, og saa var der doemt loerdag aften! Dans, reggaeton, salsa og loebe rundt paa gaden og snakke med alle mulige, du ikke kender. Det er faktisk ligesom Roskilde Festival, og folk knalder til hoejre og venstre. Det er i hvert fald ikke svaert at faa fat i en fyr. Hvis nogen narmer sig mig (oftest er det jo latinamerikanere, som er mest pres), saa siger jeg bare: "jeg stoler ikke paa sydamerikanere". Men jeg vil godt danse med dem. Men de siger jo saa meget lort, at det er til at kaste op over. At jeg har en kaereste, goer kun én mere interessant. I hvert faar vi danset hele natten.
      Soendag blev jo derefter med toemmermaend, sodavand og burger. Malin og jeg proevede at kurere det ved at bade i en times, og det hjalp faktisk. Det er saa skoent og sjovt at lege i boelgerne, naar man skal proeve at overkomme dem. Det har jeg brugt lang tid paa, alene og med Malin, Linnea eller baderingen. Det er en dejlig maade at vaagne paa. Resten af dagen (dvs. fra kl. 17, vi stod jo op kl. 14) laa vi i haengekoejer og slikkede sol, laeste og nappede. Det er livet!
      Mandag stop paa strandkyst. Vi gik fra by til by og tog bussen, som koerer hver 15. minut. Det var saa dejligt, havet og boelgernes brussen. Naah jeg nu har vaeret i Lima saa lang tiden midt inde i byen med kaos og larm. Vi spiste en masse laekkerier paa vejen; Bolón til morgenmad, som er stegt baban rullet sammen med fetalignende ost, serveret som en rund kugle. Her spiser de jo ikke kartofler til tilbehoer, men banan. Stegt banan i diverse skabninger, og det er laekkert men fedt! Derefter stod den paa cheesecake, frugt og til aftensmad sushi i Montañita. Jeg kunne ikke dy mig, selvom man jo burde spise lokalt!
      Tirsdag havde vi igen svaert ved at komme ud af roerte, da mandag pludselig var blevet lidt af en festaften. Saa det blev faktisk naesten endnu en soendag, men vi kom da til Libertad de Bolívar, hvor vi spiste med udsigt udover vandet til solnedgangen. Solen gaar jo ned paa en times tid. Vi spiste rejer og bananflager. Her er de jo specialister i seafood, og i stedet for suppen caldo de gallina, som peruanerne spiser (suppe af hoensebouillon, dvs. man koger det op med kylling), saa spiser de caldo de pescado her til forret. Dvs. suppen har smagt af fisk. Ikke lige min yndling, nu hvor jeg faaet det daarligt et par gange af fisk.
      I dag staar den paa Salinas, som er en by halvanden time herfra. Man kan ikke lave saa meget her i omraadet andet end at besoege byerne langt kysten og gaa ture. Saa er der surfing og dykning, men det har jeg ikke rigtig tid til at laere. Men bodyboard lejede vi i gaar, og det var saa sjovt. Jeg tror efterhaanden, at alle der var paa stranden i gaar saa mig noegen. Bikinien har det jo med at falde af, naar men vaelter rundt i boelgerne. Linnea og jeg fik ret godt fat paa teknikken til sidst. I aften er der Ladies' night, og i morgen kl. 5.45 skal jeg tage bussen til Guayaquil for saa at komme til Lima. Det bliver vist en all-nighter, maaske igen med toermmermaend i bussen.
      Saa for lige at opsummere, har det vaerte ligesome et sommerhus ophold, fordi Malin og Linnea jo har vaeret her saa laenge og bor i deres egen cabaña (hytte), og de kender alle folk. Men nu glaeder jeg mig til at skulle rejse rundt. Det har vaeret skoent at tale med alle turisterne og hoere deres historier. Man bliver jo saa rejselysten.
     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar