tirsdag den 27. oktober 2015

Semester snart slut.

Jeg har vist forsømt mine fans i et stykke tid 😉

Jens har jo været på besøg i en 3 1/2 uges tid, hvor tiden fløj og hvor savnet kun er blevet større efter at han tog hjem igen. Vi tog flyet ned sydpå i 11 dage til Patagonien og hvor det Sydamerikanske kontinent ender, hvorpå der er en ø kaldet Tierra del Fuego før Antarktis er næste og sidste stoppested. Regionen hedder også Magallanes y Antártica, pga. Magellan-strædet og den lille spids af Antarktis, hvor Chile har en base.

Vi tog til gengæld først lidt op nordpå til nationalparken Torres del Paine, som har en fantastisk vandretur, som kan gås på min 3 dage. Vi valgte at gøre det med fuld oppakning og forplejning til 5 dage. Vi havde lejet et skod telt og liggeunderlag. Udsigten er fantastisk med en gletsjer den første dag og turkisblå søer i alle retningerne. Man går rundt om en bjergformation og et sted, var der så meget sne på bjerget, at der hver 5-10. minut kunne høres og ses laviner ned langs bjerget. Et smukt syn især for brasilianere og andet folk, som kommer fra lande uden sne. Af dyreliv var der en masse fugle, som alle pga. vinden foretrak at vandre henover jorden en af flyve samme distance. Ligeså med landskabet var det præget af en meget kraftig vind, hvorfor træer og buske tydeligt var drejet i en retning. Der skulle eftersigende også være pumper, som Jens og jeg næsten for en hver tænkelig pris gerne ville have spottet. Men de er menneskesky og i virkeligheden nok ikke typen, man egentlig har lyst til at møde. Ellers var naturen tør og gold, hvor for man kun i bestemte aflukkede arealer måtte lave mad på sit medbragte gasblus.

Turen var hård, hårdere end forventet, fordi vi vandrede rundt om en bjergformation, og der var masser af små højderygge vi konstant skulle passere over, hvilket er hårdt for baller, lår og psyken. Meget op og ned og op og ned og Jens helbred var slet ikke med ham på den tur! Hyggeligt var det dog, fordi alle vandrer den samme rute, så man møder de samme mennesker igen og igen vi nåede at blive gode venner med et chilensk /spansk par, et britisk/tysk vennepar og et chilensk vennepar. Sidste aften samlede vi alle resterne fra vores medbragte mad og kokkerede en "last supper" og nød rødvin og øl foran pejsen. Og så skal det ellers siges, at vi ikke havde en enkelt dråbe regn på trods af at det var uden for sæsonen. Så vi var virkelig heldige!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar