fredag den 4. september 2015

Hverdag

Så er jeg så småt ved at få en hverdag her i Santiago.

Fra mandag-torsdag går jeg i skole. Jeg havde oprindeligt også timer fredag, men den første dag i det fag kiggede underviseren på os med et smil og sagde: "... og hvad synes I egentlig om at skulle i skole hver fredag kl. 15.30?", og så blev det ellers rykket til mandag. Så nogle gange kan man jo ikke lade være med at holde af det kaotiske universitetsliv, hvor intet er, som det er planlagt.

Jeg følger fire kurser: et i programmering for ingeniører, to fysikfag (Moderne Fysik og Avanceret Fasstoffysik) og Chilensk Kultur. Alle sammen fag, som jeg synes er interessante og er glad for. Mange af de andre udvekslingsstuderende har taget de obligatoriske fag, de skulle have i forbindelse med deres uddannelsen, hvorfor de her i Chile tager allemulige skøre kurser, som fx fodbold eller tennis. Det er de færreste, der er kommet for at studere, hvilket jeg synes er ærgerligt. Men desværre gør universitetet intet for at motivere vi os fagligt, så selvom man ligesom mig også kom for at studere, så er det svært at holde selvdisciplinen og interessen oppe. Underviserne er fuldstændig ligeglade med, at man er udvekslingsstuderende og de andre elever ligeså. Vi har selv skulle spørge og finde frem til de forskellige portaler, som de forskellige fakulteter bruger, og først i sidste uge, fandt jeg helt tilfældigvis ud af, at uni havde en app, som viser alle auditorierne, læsesale mm.. Dvs. efter at alle har været faret vild tonsvis af gange. Så det er svært at tage universitet og det akademiske aspekt i denne udveksling seriøst, når alt hvad man oplever er kaotisk.

Mht. undervisning har man her moduler af 1 time og 20 min uden pause. Derfor er det svært at socialisere med ens klassekammerater, fordi alle kommer lige når timen starter og fordufter ligeså timen er slut, så man har ikke rigtig mulighed for at snakke med dem. Heldigvis i Moderne Fysik er jeg i gruppe med to piger, så der får jeg da mødt lidt chilenere gennem dem.
De giver ikke rigtig lektier for, hvilket er meget stressende, fordi i stedet har du bare en lang bibliografi fra kursusbeskrivelsen, hvor der er anbefalet litteratur. Dvs. man ved ikke, hvilket emne, der bliver gennemgået næste gang, medmindre underviseren har sagt det i timen, så man kan ikke en gang rigtig forberede sig. Det er virkelig ikke min stil, jeg hader at komme til time uden at ane, hvad der kommer til at foregå. Så jeg har simpelthen ikke knækket, hvordan de studerer her.

Efter skole har jeg efterhånden også fået lidt styr på. Mandag underviser Camilla og jeg Maura (Mauricios datter) i engelsk. Det er skide hyggeligt, for jeg savner familien, så det er en god undskyldning for mig at se familien. Maura synes ikke det er så fedt. Hun går i skole hver dag fra 8-16, og bliver ellers bare presset af sin far til at studere. Hver uge har hun prøver.  Så stakkels pige!
Tirsdag og torsdag er der udendørs salsaundervisning for en 10'er! Det er Cubansk Rueda de Casino, så det er bare mega fedt og uforpligtende, for man dukker bare op, hvis man har lyst. Og så er der lidt fri dans bagefter. Onsdag er planen, at jeg skal danse lidt dancehall, men nu får vi at se, om jeg får taget mig sammen.

Fredag er så dagen, hvor jeg burde studere, men det ender tit med, at vi efter salsa om torsdagen tager på karaoke (vi er en gruppe udvekslingsstuderende) og skråler til kl. sent om morgenen.

I aften er der "Fiesta del Mundo", hvor vi skal lave en dansk bod. Vi køber rugbrød og laver fiskefilet, og så bikser  vi noget smørrebrød sammen. Vi er vist 5-6 danskere, vi ses faktisk aldrig, men alligevel har vi lidt kontakt. Så det bliver hyggeligt at se dem i aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar